2-daagse training basisbehoeften

Zie je mij in wie ik ben?!

Kinderen hebben nood aan mensen die hen echt zien en horen. Mensen die voorbij het probleem (gedrag) kijken en oog hebben voor de werkelijke behoefte van het kind! Die behoefte gaat vaak schuil achter lastig of negatief gedrag. 

Elk kind heeft nood aan voldoende voedzame omstandigheden. Als deze ontbreken blijft het hoe dan ook – tot in de volwassenheid toe – zoeken naar deze vervulling. Psychosociale problemen vinden vaak hun oorsprong in onvoldoende vervulde basisbehoeften. De ontwikkeling stagneert en het kind zit klem.

Wezenlijke steun voor kinderen/jongeren met psychosociale problemen vindt pas plaats als je doorziet wat hun werkelijke behoefte is. Zó kan een kind ervaren dat het er mag zijn en er bij hoort – de basis voor zelfbewustzijn en eigenwaarde. Kinderen die zich goed voelen in zichzelf, zorgen voor zichzelf, geven hun grenzen aan en respecteren die van anderen.

2018 Basisbehoeften_DSC_6545

Deze 2-daagse training – tevens bouwsteen in de opleiding S-POW – is voor iedereen die met kinderen, jongeren (en ook volwassenen) werkt. Al ervarend ontwikkel je een dieper bewustzijn in het belang en de vergaande consequenties van de mate waarin de basisbehoeften vervuld zijn. Praktisch toepasbare, ervaringsgerichte werkvormen neem je mee om relaties te versterken. Een afwisseling van theorie en oefening op basis van de methode Ho, tot hier niet verder…!

Wil jij afstemmen op de kern van het kind, de jongere, met bewegen als basis om de gezonde fysieke, emotionele, cognitieve en relationele ontwikkeling te stimuleren?

Realiseer jij je dat in elke volwassenen ook het kind zit dat op zoek is naar de vervulling van basisbehoeften die onvoldoende werden vervuld?

Wil jij horen en zien wat een kind niet zegt en inzicht krijgen in de stuwende kracht achter het gedrag en hoe daar een passend antwoord op te geven?

Vergroot jouw deskundigheid op het gebied van:

Basisbehoeften – als lichamelijk én psychisch fundament

Breinwerking –  veiligheid, hechting en ontwikkeling empathie.

Aanraken – levensbehoefte om te verbinden en zich wel te voelen.

Actieve werk- en spelvormen – versterken de verbinding met zichzelf én anderen, herstel de balans, vindt openingen voor verdere ontwikkeling.


Meld je aan voor de 2-daagse Training Basisbehoeften – Zie je mij in wie ik ben?

Twee intensieve dagen met volop (leer)plezier!

MELD JE HIER AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF PSYCHOSOCIALE ONTWIKKELING EN WEERBAARHEID

* verplicht

KOSTEN? € 375,- inclusief syllabus, 10% korting op de boeken, koffie/thee, versnaperingen en vegetarische lunch. 

ACCREDITATIE mogelijk bij SKJ, NFG, Lerarenregister.

VERBLIJF? Informeer naar de mogelijkheid voor overnachting ter plaatse.

Stichting Uit eigen beweging is CRKBO geregistreerd en daarmee vrijgesteld van BTW.


Zelf een seminar of training organiseren op locatie? Dat kan! 

Informeer naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op.