2-daagse training bewegen

MEER DOEN Met minder woorden!

Psychosociale problemen, emotionele en ingrijpende gebeurtenissen leven niet alleen in het verhaal van kinderen en ouders, zij worden opgeslagen in het lichaam en zichtbaar in gedrag. Kinderen praten niet óver iets, ze laten het zien en/of horen in hun gedrag. Gedrag is bewegen en vormt een non-verbale taal. Ook jij kunt die taal leren!

Deze taal leer je niet door er over te lezen, maar door het aan den lijve te ervaren. Vergroot je ‘talenkennis’ en ervaar hoe bewegend leren bijdraagt aan zelfbewustzijn en zelfvertrouwen en handvatten biedt voor het omgaan met onrust, spanning, angst, verdriet, boosheid, agressie.

2_DSC_8395_TT01

Voor kinderen met problemen is het elke dag een uitdaging zichzelf staande te houden en zich veilig te voelen. Soms trekken ze zich terug in zichzelf, houden iedereen op afstand, willen niet praten over wat hen pijn doet. Of ze voelen zich boos, raken snel overstuur, al weten ze niet waarvan. En sommigen worden agressief en gewelddadig in een poging zichzelf te beschermen. Ze zijn aan het overleven (vluchten, vechten,bevriezen). De psychosociale ontwikkeling stagneert.

Hoe kunnen we kinderen helpen om zich weer veilig te voelen, zodat zij kunnen ontspannen en zich (weer) verder kunnen ontwikkelen? 

Deze 2-daagse training – tevens bouwsteen in de opleiding S-POW – is voor iedereen die met kinderen, jongeren (en ook volwassenen) werkt. Al ervarend ontwikkel je meer begrip voor de taal van het bewegen en vindt je handvatten om af te stemmen op de diepere behoeften van het kind of de ouder(s). Praktisch toepasbare, ervaringsgerichte werkvormen neem je mee om te bouwen aan een stevig fundament. Bewegingsobservatie en – analyse zijn daarbij behulpzame instrumenten. 

Vergroot jouw deskundigheid en ontdek hoe jij het bewegend leren kunt in zetten in de begeleiding van kinderen, jongeren en hun ouders. Een afwisseling van theorie en oefening op basis van de methode Ho, tot hier niet verder…!


Meld je aan voor de 2-daagse Training Bewegen – Meer doen met minder woorden!

Twee intensieve dagen met volop (leer)plezier!

MELD JE HIER AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF PSYCHOSOCIALE ONTWIKKELING EN WEERBAARHEID

* verplicht

KOSTEN? € 375,- inclusief syllabus, 10% korting op de boeken, koffie/thee, versnaperingen en vegetarische lunch. 

ACCREDITATIE mogelijk bij SKJ, NFG, Lerarenregister.

VERBLIJF? Informeer naar de mogelijkheid voor overnachting ter plaatse.

Stichting Uit eigen beweging is CRKBO geregistreerd en daarmee vrijgesteld van BTW.


Zelf een seminar of training organiseren op locatie? Dat kan! 

Informeer naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op.