1-DAAGSE INTRO CHOICE TRAINING

PSYCHOSOCIALE HULP AAN JONGEREN (12 – 18 JAAR) EN HUN OUDERS/OPVOEDERS

Wil jij in je werk met jongeren snel(ler) tot diepgaande resultaten komen? Met praten kom je er niet!

Ook al is de nood hoog, veel jongeren praten niet over hun problemen. CHOICE biedt op basis van bewegen, handvatten om de KERN van de jongeren en zijn probleem te raken en in BEWEGING te brengen. Een mogelijkheid om op energieke, actieve en positieve wijze bij te dragen aan zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.

Maak kennis met de methode Ho, tot hier en niet verder…! en de toepassing hiervan in het werken met JONGEREN (12 – 18 jaar) én hun ouders in de training CHOICE.

DSC_8343 JONGEREN 2

Een dag vol afwisseling van theorie en samen ‘doen’.

CHOICE biedt jongeren de mogelijkheid om op energieke, actieve en positieve wijze zichzelf beter te leren kennen en keuzes te leren maken. Heer en meester worden over je eigen leven, weten waar je staat, weten dat er mogelijkheden zijn om vorm te geven aan je eigen omstandigheden en dat ook kunnen doen.

De basis voor zelfstandigheid vormen de vaardigheden waarmee je bewuster bent van je eigen lichaam en lichaamssignalen, oog ontwikkelt voor je behoeften en kunt aangeven wat je nodig hebben.

Een unieke systeemgerichte en integratieve benadering die aansluit op de belevingswereld van deze bijzondere uitdagende groep.

Daarbij vervullen ook de ouders, opvoeders een belangrijke taak in het zoeken naar en vorm geven van de balans tussen steun, bescherming en begrenzing; tussen autonomie en afhankelijkheid.

Deze 1-daagse training vormt een introductie in het trainingsprogramma CHOICE op basis van de methode Ho, tot hier en niet verder…!

Je ontdekt hoe het bewegend leren je lichamelijk, mentaal, emotioneel en relationeel beïnvloed en bijdraagt aan het ontwikkelen van zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en sociaal-emotionele vaardigheden.

Je leert werkvormen en vaardigheden die je direct kunt toepassen in de praktijk en maakt kennis met een theoretisch kader van waaruit je op een andere wijze kunt kijken naar gedrag, de psychosociale ontwikkeling en weerbaarheid. Een intensieve dag vol met een afwisseling van theorie en bewegen – én een dag vol (leer)plezier!

MELD JE HIER AAN VOOR DEZE 1-DAAGSE INTRODUCTIE TRAINING

MELD JE HIER AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF PSYCHOSOCIALE ONTWIKKELING EN WEERBAARHEID

* verplicht

Na deze dag:

– heb je inzicht in de ‘bouwstenen’ die de psychosociale ontwikkeling en weerbaarheid faciliteren;

– ben je je bewust(er) van het belang van een goede invulling van de basisbehoeften;

– beschik je over een aantal werkvormen en vaardigheden, die je direct in de praktijk kunt toepassen.

VOOR WIE? De laagdrempelige en praktische training is toegankelijk voor iedereen met een hart voor kinderen en jongeren. Ouders, opvoeders, beroepskrachten en professionals uit het (speciaal) onderwijs, kinderopvang, jeugdhulpverlening en GGZ.

KOSTEN? Speciale introductieprijs 1-daagse TRAINING € 95,- inclusief syllabus, 10% korting op de boeken, koffie/thee, versnaperingen en vegetarische lunch.  Stichting Uit eigen beweging is CRKBO geregistreerd en daarmee vrijgesteld van BTW.

ACCREDITATIE mogelijk bij SKJ, NFG, Lerarenregister.


 

Zelf een seminar of training organiseren op locatie? Dat kan!

Informeer naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op.