1-DAAGSE INTRO POWer TRAINING – STEVIG IN JE SCHOENEN

Psychosociale hulp aan KINDEREN (7 – 12 jaar) en hun ouders/opvoeders

Wil jij in je werk met kinderen en jongeren snel(ler) tot diepgaande resultaten komen, maak dan kennis met een systeemgerichte integratieve benadering op basis van methodisch inzetten van bewegen. Een duurzame investering voor kind en ouders!

Kinderen met psychosociale problemen ervaren stress. Breinonderzoek toont aan dat praten dan niet goed helpt. Bewegen en ervaringsgericht leren werkt direct in op het emotionele brein en biedt ons vele kansen om kinderen (en hun ouders) te ondersteunen, zodat zij op hun eigen kracht kunnen vertrouwen.

De taal van het bewegen vormt ruim 85% van de communicatie en is universeel, wat haar geschikt maakt voor een brede doelgroep kinderen, jongeren en hun ouders. De meeste beroepskrachten zijn echter vooral verbaal opgeleid. Vergroot jouw deskundigheid en maak kennis met de methode Ho, tot hier en niet verder…! en de toepassing hiervan in het werken met KINDEREN (7 – 12 jaar) én hun ouders in de POWer training. 

Psychosociale Weerbaarheid

Een dag vol afwisseling van theorie en samen ‘doen’.

De POWer training draagt bij aan het ontwikkelen van (zelf)vertrouwen, (zelf)bewustzijn, autonomie en veerkracht. Kinderen leren zichzelf accepteren en (weer) trots te zijn op zichzelf. Ze ontwikkelen vaardigheden om met negatieve ervaringen, gevoelens en gedachten om te gaan en stress en conflicteren te hanteren of op te lossen.

Een goede relatie tussen kind en ouder(s) is wezenlijk. Om die reden is er ook aandacht voor de ouder(s) en belangrijke anderen. De training draagt bij aan het vergroten van het bewustzijn van ouders in wat zij willen voor het kind en hun eigen invloed daarop. Ze krijgen vaardigheden aangereikt waarmee zij een passender steun voor hun kind kunnen zijn en opvoedvaardigheden worden versterkt.

Deze 1-daagse training vormt een introductie in de POWer- training op basis van de methode Ho, tot hier en niet verder…! Aan den lijve ervaar je de essentie van de methode en maak je kennis met de werkvormen uit de kind-oudertraining.

Je ontdekt hoe het bewegend leren je lichamelijk, mentaal, emotioneel en relationeel beïnvloed en bijdraagt aan het ontwikkelen van zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en sociaal-emotionele vaardigheden.

Je leert werkvormen en vaardigheden die je direct kunt toepassen in de praktijk en maakt kennis met een theoretisch kader van waaruit je op een andere wijze kunt kijken naar gedrag, de psychosociale ontwikkeling en weerbaarheid. Een intensieve dag vol met een afwisseling van theorie en bewegen – én een dag vol (leer)plezier!

MELD JE HIER AAN VOOR DEZE 1-DAAGSE INTRODUCTIE TRAINING

MELD JE HIER AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF PSYCHOSOCIALE ONTWIKKELING EN WEERBAARHEID

* verplicht

Na deze dag:

– heb je inzicht in de ‘bouwstenen’ die de psychosociale ontwikkeling en weerbaarheid faciliteren;

– ben je je bewust(er) van het belang van een goede invulling van de basisbehoeften;

– beschik je over een aantal werkvormen en vaardigheden, die je direct in de praktijk kunt toepassen.

VOOR WIE? De laagdrempelige en praktische training is toegankelijk voor iedereen met een hart voor kinderen en jongeren. Ouders, opvoeders, beroepskrachten en professionals uit het (speciaal) onderwijs, kinderopvang, jeugdhulpverlening en GGZ.

KOSTEN? Speciale introductieprijs 1-daagse TRAINING € 95,- inclusief syllabus, 10% korting op de boeken, koffie/thee, versnaperingen en vegetarische lunch.  Stichting Uit eigen beweging is CRKBO geregistreerd en daarmee vrijgesteld van BTW.

ACCREDITATIE mogelijk bij SKJ, NFG, Lerarenregister.


Zelf een seminar of training organiseren op locatie? Dat kan!

Informeer naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op.